Twitter brengt een vernieuwde thuispagina uit, waarop ook zonder in te loggen populaire tweets, trends en een zoekfunctie te vinden zijn.

De nieuwe thuispagina werd de afgelopen tijd in de VS en Japan al getest. Nu komt de pagina ook in Nederland beschikbaar, meldt Twitter dinsdag.

De huidige thuispagina van Twitter toont bezoekers zonder account, of gebruikers die niet zijn ingelogd, nu niet meer dan een venster om in te loggen of een account aan te maken.

De nieuwe pagina brengt die functies onder in twee knoppen bovenin beeld, waar de rest van de pagina plaats biedt aan tweets. Zonder in te hoeven loggen zijn dan algemeen populaire tweets te zien, en berichten in allerlei categorieën zoals nieuws, sport en muziek.

Nieuwe thuispagina Twitter

Nieuwe thuispagina Twitter

 

Nieuwe gebruikers

Daarnaast is de zoekfunctie van Twitter op de nieuwe thuispagina te vinden. Die functie is voor niet-ingelogde gebruikers nu ook al te gebruiken, maar is dan verstopt achter een url.

Twitter begint de uitrol van de nieuwe thuispagina dinsdag, naast Nederland in nog 22 landen.

Twitter probeert zijn sociale netwerk de afgelopen tijd laagdrempeliger te maken. Het bedrijf ziet zijn beurskoers kelderen, bestuurders vertrekken en gebruikersaantallen dalen.