Cybercriminelen gebruiken steeds vaker malware of valse e-mails om Netflix-inloggegevens buit te maken. Die worden online doorverkocht aan mensen die goedkoper toegang willen tot de streamingdienst.

Netflix-accounts worden online aangeboden via speciale zwarte markten,meldt beveiligingsbedrijf Symantec. Om inloggegevens te oogsten wordt speciale malware gebruikt die zich voordoet als officiële Netflix-software.

De malware is met name aangetroffen in Brazilië. Ook in Denemarken vond Symantec een phishing-campagne die het merk van Netflix misbruikte.

Met de meeste Netflix-accounts kunnen meerdere gebruikers tegelijk video’s kijken. Daardoor is het voor mensen met gehackte inloggegevens mogelijk om ongemerkt mee te kijken via de dienst.

Symantec trof ook een stuk software aan dat gebruikers steeds nieuwe Netflix-accounts laat opvissen uit een database vol gehackte gegevens.

 

30 dollar

Toegang tot die app kost 30 dollar voor ongelimiteerd gebruik, zo blijkt uit een advertentie ervoor. Een andere aanbieder op een zwarte markt verkoopt accounts voor 25 dollarcent per stuk, en zegt in totaal 300.000 gehackte accounts in zijn database te hebben.

Wereldwijd heeft Netflix inmiddels ruim 75 miljoen gebruikers. Het exacte Nederlandse gebruikersaantal is niet bekend, maar zou volgens recent onderzoek al dik boven de miljoen liggen.